Golden Lion Tamarin Fakti: Dienvidamerikas dzīvnieki

Zelta lauva tamarīns, pazīstams arī kā Zelta marmoze, ir endēmiska Atlantijas okeāna piekrastes mežam Brazīlijas reģionā. Tā ir jaunās pasaules mērkaķis, kas uzskaitīts kā apdraudēta. Tiek lēsts, ka aptuveni 3500 šo dzīvnieku dzīvnieki ir savvaļā. Zelta lauva tamarīns tagad cīnās, lai izdzīvotu dažās meža vietās, kuru sākotnējais diapazons ir liels, jo gadu gaitā ir notikuši lieli mežu izciršanas rādītāji.

Pavairošana

Līdz 1970. gadam zelta lauvas Tamarīna populācijas reprodukcijas tendence tika konstatēta kā drūma, kas lielā mērā ietekmēja šīs dārgmetālu sugu populācijas pieaugumu. 16 līdz 20 mēnešu vecumā zelta lauva tamarīns kļūst seksuāli nobriedusi. Laikā, kad Brazīlijas mērenā zona ir zelta lauva, kas ir sezonas audzētāji, zelta lauva tamarīns parasti sedz savus metienus jūlijā un novembrī. Dzīvnieku sociāli-seksuālās mijiedarbības starp dažādām dzimumiem pārmaiņas notiek, kad sievietes sasniedz 2-3 nedēļas savā estrogēnā. Parādīšanās notiek un pastāvīga mijiedarbība ar zelta lauvu tamarin palielinās kā estrus cikla maksimums. Dokumentētais grūtniecības periods ir 130-145 dienas. Dzimšana par 1-3 jauniešiem ir norma, kad viņi sver tuvu 20 z. Tā kā vīrietis vienmēr pieprasa piedalīties jauniešu audzēšanā, atšķiršanas periods ilgst ne vairāk kā trīs mēnešus.

Uzvedība

Zelta lauva tamarīnam patīk palikt tuvu saviem ģimenes locekļiem un ceļot vadāmās 2-8 indivīdu grupās. Viņi ir elastīgi un aktīvi, vienmēr skraida, lekt un lec no koka uz koku. Atpūtas stāvoklī, tamarīni parasti saliek pirkstus uz iekšpusi, lai nodrošinātu lielisku atbalstu, vienlaikus pieķeroties dažādiem zariem. Caur to plakstiņu, matu galvu un acu kustību tamarīni izpauž savas emocijas un sazinās savā starpā. Iesaistoties savstarpējā kopšanā, Zelta lauva tamarīns vienmēr rūpējas par savu skaisto kažokādu.

Dzīvotne un diapazons

Zelta lauvu tamarīni dzīvo blīvos meža apgabalos, kas pildīti ar kokiem un vīnogulājiem. Tās galvenokārt atrodamas Rio de Janeiro apkārtnē Brazīlijas Atlantijas okeāna piekrastes mežā. Šis augstais mitruma līmenis piedāvā tamarīniem skaistu sulīgu veģetāciju, kas ir apmēram 30 līdz 90 pēdu attālumā no zemes. Lai pasargātu sevi no jebkādiem plēsējiem, tamarīni parasti gulē koku caurumos, kas arī piedāvā viņiem siltumu naktī.

Diēta

Ar mikromanipulāciju zelta lauva tamarīns parasti meklē mizas, plaisas un bromeliadus citu slēpšanās vietu vidū, lai atrastu savu laupījumu. Viņiem ir zināms, ka tie ir visēdāji, tāpēc, neņemot vērā dažādus dzīvo laupījumu apgabalus, tie barojas ar koku gumiju, ziediem, sulīgām lapām un nektāru. Kad tie tiek ievietoti zooloģiskajā dārzā, viņiem parasti tiek dota marmoze diēta, kas sastāv no želejas mizas, maltītes, pērtiķiem un augļu šķēlītēm.

Izskata apraksts

Zelta lauva tamarīna vīrietis ir ievērojami lielāks nekā viņu sieviešu kolēģiem, bet abiem ir līdzīgs dzīves ilgums - 10-12 gadi. Šie tamarīni ir viens no pasaules retākajiem un pārsteidzošākajiem zemes zīdītājiem, jo ​​to zīdaini zelta mati ir iegūti. Spožā zelta kažokāda aptver lielāko daļu ķermeņa, un viņu sejas ir lielā mērā kailas. Dažiem tamarīniem ir brūns vai melns kažokādas krāsojums uz astes un forepaws. Zelta lauvu tamarīnam nav pretēju īkšķi, kas atrodami īsākos priekšējos un garākos pakaļējos ekstremitātēs. Viņu suņi ir acīmredzami garāki, salīdzinot ar iegriezumiem.