Dzīvnieki, kas dzimuši Krievijā

Kas attiecas uz platību, kas pārsniedz 6, 6 miljonus kvadrātjūdzes, Krievija aptver vairāk teritorijas nekā jebkura cita valsts uz zemes. Tāpēc nevajadzētu pārsteigt, ka Krievijai ir plaša floras un faunas klāsts, daži no tiem ir ļoti apdraudēti. Krievijas lielais izmērs nozīmē, ka valstij ir plašs klimatisko reģionu klāsts, kas nodrošina biotopus visai daudzveidīgai savvaļas dzīvībai. Zemāk ir sniegts pārskats par dažām valsts ievērojamākajām dzīvnieku sugām.

10. Eirāzijas vidus

Viens no atpazīstamākajiem dzīvniekiem Krievijā ir eirāzijas ūdrs, kura dzīvotne aptver lielu daļu Krievijas. Ūdra suga ir saistīta ar Ziemeļamerikas upes ūdriem, bet ievērojami atšķiras, jo tai ir īsāks kakls. Vīrieši parasti ir lielāki nekā sievietes, un lielākie ziņojumi sver vairāk nekā 53 £. Ūdrs ir gaļēdājs, un tā diēta sastāv galvenokārt no zivīm, lai gan, kad zivis ir ierobežotas, ūdrs papildina diētu ar abiniekiem un putniem. Ūdri dod priekšroku, lai dzīvotu vieni lielāko daļu savas dzīves, izņemot pārošanos, kas var notikt jebkurā laikā gada laikā. Mātītes parasti ir atbildīgas par trīs līdz četru mazuļu aprūpi, kurus viņi dzemdē, un bieži vien paliek tēviņu teritorijā, kas tēviņus audzēja, kamēr mazuļi ir nobrieduši. Gadu gaitā sugu populāciju apdraud pesticīdi, kas pēdējā laikā ir aizliegti, ļaujot ūdra populācijai palielināties.

9. Ziemeļu kažokādu blīvējums

Ziemeļu kažokādu plombas ir neaizsargātas roņu sugas, kuru dzīvotņu diapazons galvenokārt aptver ziemeļu daļu no Klusā okeāna. Zivis un kalmāri veido nozīmīgu roņu diētas daļu. To vairošanās sezona parasti sākas maijā. Plombas mazuļi parasti dzimst gadu pēc ieņemšanas un pēc dzimšanas sievietes parasti par tām rūpējas. Tūkstošiem gadu šie roņi ir medīti par to kažokādu un pārtiku.

8. Amur Leopard

Kritiski apdraudētais Amūras leopards tiek uzskatīts par visbiežāk redzamo visu lielo kaķu vidū. Novērtējumā pārdzīvojušais savvaļas populācijas līmenis ir 103 personas, kas ir pieaugums, salīdzinot ar 2015. gada aplēsēm, kas ir zemākas par 60 gadiem. Cilvēka darbība ir galvenais sugu skaita samazināšanās cēlonis. Maksimālā reģistrētā platība, ko var segt leoparda teritorija, ir 116 kvadrātjūdzes. Leopardi galvenokārt barojas ar briežiem un mežacūkām, un, ja pārtika ir zema, tie barojas ar mazākiem dzīvniekiem, piemēram, zaķiem un vistām.

7. Sable

Sable ir mazs zīdītājs, kas dzīvo galvenokārt Krievijas mežos. Sable ir slavena ar savu augstas kvalitātes ziemas mēteli, ko dažreiz dēvē par "leģendāro zelta vilnu". Sēnes barojas ar dažādiem priekšmetiem no ogām līdz maziem briežiem. Sievietes parasti ir atbildīgas par jauniešu aprūpi, kamēr vīrieši meklē pārtiku un piedāvā aizsardzību.

6. Sibīrijas tīģeris

Tā kā savvaļas populācija ir ap 500 cilvēku, Sibīrijas tīģeris ir apdraudēta tīģeru suga. Sibīrijas tīģeris reiz ieņēma milzīgus zemes gabalus, bet cilvēku darbība ir ievērojami samazinājusi zemes platību, kas pieejama šķirņu audzēšanai. Sibīrijas tīģeru populāciju lielā mērā ietekmēja Krievijas pilsoņu karš, jo armijas slepkavības nogalināja. Viena no galvenajām problēmām, ar ko saskaras Sibīrijas tīģeru populācija, ir ierobežotā ģenētiskā daudzveidība.

5. Austrumu stārķis

Austrumu stārķis ir apdraudēta putnu suga, kas galvenokārt atrodama Krievijā. Lai gan to izmantoja plašākā diapazonā ārpus valsts, biotopu zudums un medības to izraisīja izzušana citās tās biotopu diapazona daļās. Putnu uzturs galvenokārt sastāv no zivīm un to papildina kukaiņi, vardes un grauzēji. Putni dod priekšroku dzīvot vieni līdz vairošanās sezonai, kad indivīdi sanāk tikai kopā. Aplēses liecina, ka putnu populācija ir ievērojami samazinājusies. Krievijā ugunsgrēki, kas radušies pavasarī, sadedzina vietas, kur putnu suga rada būtisku izaicinājumu putnu populācijai.

4. Beluga valis

Beluga valis ir sociālais valis, kas ir izstrādājis īpašus pielāgojumus, lai tā varētu izdzīvot Arktikā. Vaļu niršanas datu analīze liecina, ka valis var ienirt dziļumā, kas pārsniedz 3 100 pēdas, meklējot pārtiku, galvenokārt mencu. Beluga vaļu skolā parasti ir desmit personas, un viņi dzīvo un baro kā vienību. Krievijā vaļi parasti atrodas ūdeņos, kas robežojas ar valsts ziemeļiem. Vaļi migrē atbilstoši sezonām, un vasarā daži ir reģistrēti augšup.

3. Long-Tailed Goral

Garais gorāls ir neaizsargāta savvaļas kazu suga, kas dzīvo kalnainos reģionos ar diapazonu, kas parasti aptver 0, 16 kvadrātjūdzes, izņemot vaislas sezonu. Sievietes un jaunāki vīrieši parasti dzīvo ganāmpulkos, kuros ir vismaz divi locekļi, bet vecāki vīrieši dod priekšroku dzīvot vieni. Kazām ir plašs pārtikas avotu sortiments, kas stiepjas no zāles uz augļiem.

2. Eirāzijas lūsis

Eirāzijas lūsis ir savvaļas kaķu suga, kuras populācija tiek uzskatīta par stabilu aptuveni 22 500 cilvēku. Mazie zīdītāji un putni, ieskaitot vāveres un zaķus, veido lielāko daļu kaķa diētas. Kaķa pārošanās periods ilgst četrus mēnešus. Mātītes logs ir mazs - ne vairāk kā nedēļu garš. Sievietes parasti dzemdē aptuveni četrus kaķēnus uz vienu pakaišu.

1. Tundra vilks

Tundra vilks ir pelēks vilku pasugas, kas ir endēmiskas tundra reģionam, augstu novērtēts par kažokādu. Tāpat kā visas vilku sugas, tundra vilks dzīvo un medī pakās. Tundra vilkiem ir tāds pats hierarhiskais izkārtojums kā citām vilku sugām, kuru dominējošais alfa pāris ir atbildīgs par visu iepakojumu. Konflikti ar cilvēkiem rada galveno risku vilkiem, jo ​​cilvēki nogalina vilkus, jo baidās, ka tie apdraud lauksaimnieku lopus.